Erasmus+
KURSLARIMIZ

Dijital Çağda Öğretim: Yapay Zekanın Eğitime Entegrasyonu
Yapay Zeka teknolojilerinin hızlı ilerlemesi, eğitimcilerin eğitimde kullanımı konusunda eğitilmelerine yönelik acil bir ihtiyaç yaratmıştır. Eğitimcileri yapay zeka kullanımı konusunda eğitmek, öğrencilerin katılımını artırmak, öğretimi kişiselleştirmek ve öğrenme sonuçlarını iyileştirmek amacıyla yapay zekanın tüm potansiyelinden yararlanabilmelerini sağlamak için önemlidir.

Öğrencilerde 21. YY Becerileri
Öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini öğretmek, onları hızla değişen, birbirine bağlı bir dünyaya hazırladığımız için büyük önem taşıyor. Bu beceriler, günümüzün dinamik dünyasında başarının temel direkleri olan eleştirel düşünmeyi, iletişimi, işbirliğini ve yaratıcılığı kapsar. Bilgi bolluğu ve teknolojik gelişmelerin damgasını vurduğu bir çağda, öğrencilerin bilgiyi analiz etme, sentezleme ve eleştirel bir şekilde uygulama becerisiyle donatılması gerekmektedir.

Eğitimde Dayanıklılığın Geliştirilmesi ve Krizlere Etkin Müdahale
Eğitimciler, sıkıntı belirtilerini fark etmek, onları dinleyen bir kulak sağlamak ve rehberlik sunmak için benzersiz bir konuma sahiptir; bunların tümü kaygı, korku veya belirsizlikle boğuşan öğrenciler için çok önemlidir. Dahası, sıkıntılı zamanlarda çok değerli olan dayanıklılık, problem çözme ve başa çıkma stratejileri dahil olmak üzere temel yaşam becerilerini kazandırabilirler.

Harmanlanmış Öğrenme ve Ters Yüz Edilmiş Sınıf
Klasik eğitim sisteminden (yüz yüze sistem) bahsettiğimizde genellikle öğrencilerle dolu bir sınıf önünde ders veren öğretmenlerden bahsediyoruz. Bu uzun yıllardır işe yaramış gibi görünüyordu ancak dijital çağ, mevcut eğitim sistemlerimizde değişiklik yapılmasını gerektiren birçok zorluğu da beraberinde getirdi.

Eğitimde Oyunlaştırma ve Artırılmış Gerçeklik
Video oyunlarının ve artırılmış gerçekliğin eğitimde kullanımı yeni ve önemli bir trend haline geldi. Oyunun öğrencinin öğrenmesinde önemli bir rol oynadığı ve entelektüel, duygusal ve sosyal refahı desteklediği fikrinden kaynaklanmaktadır.

Dijital Çağda Öğrenme: Okullar için Kodlama
Kodlama dijital çağda temel bir okuryazarlık haline geliyor. Yarının toplumunda başarılı olabilmek için gençlerin çevrelerindeki teknolojiyi anlamaları ve onunla çalışabilmeleri gerekiyor. Dünyadaki eğitim sistemleri artık küçük yaşlardan itibaren öğrencilere dijital teknolojilerle tasarlama, yaratma ve kendilerini ifade etme konusunda yeni olanaklar sağlamayı hedefliyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi (ESD)
Eğitimde sürdürülebilirliğe değer veren bir değişimin yapılması, çevresel bütünlük, ekonomik sürdürülebilirlik ve kültürel çeşitliliğe saygıyla hem şimdiki hem de gelecek kuşaklar için harekete geçen ve itici güç olacak nesillerin yetiştirilmesi açısından şarttır.

Günümüzde öğretmenlik giderek daha zorlu hale geliyor. Eğitimcilerin, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak ve onları öğrenmeye teşvik etmek, aynı zamanda farklı ihtiyaçları olan çok sayıda öğrenci için öğrenmeyi nasıl organize edecekleri konusundaki zorluklarla yüzleşmek gibi bir görevi vardır.

Bu kurs sırasında katılımcılar drama etkinliklerinin müfredat materyaline nasıl dahil edilebileceğini - ilgiyi teşvik etmek, bilgiyi aktarmak, kavramayı kazanmak ve kalıcılığı artırmak için kavramların, fikirlerin, olayların ve insanların doğaçlama, pantomim ve oyun yazımı yoluyla nasıl dramatize edilebileceğini öğreneceklerdir.

Okulu erken bırakma (ESL), Avrupa Birliği'ndeki eğitim politikasındaki en büyük zorluklardan biridir. ESL, yalnızca genel ekonomik büyüme ve istihdamın önünde bir engel değil, aynı zamanda yoksulluğun ve sosyal dışlanmanın da nedenlerinden biridir. Okulu bırakan gençlerin beceri ve vasıflardan yoksun olma olasılığı daha yüksektir.

Entegre bir müfredat aracılığıyla sağlam bir STEAM temeli oluşturmak, öğrencilerin eğitim kariyerleri boyunca bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematikle tanışmalarını sağlamanın en iyi yoludur. Eğitimcilerin, öğrencileri STEAM kariyer fırsatları hakkında bilgilendirmelerine, onları motive etmelerine ve desteklemelerine olanak tanıyan bir beceri setine sahip olmaları da önemlidir.

Bu ders, okullardaki öğretmenleri, eğitmenleri ve idari personeli, zorbalık olgusunu bütünsel bir yaklaşımla ele almak için gerekli olan temel beceri, bilgi ve yeterliliklerle donatmayı amaçlamaktadır. Ana hedeflerden biri, yaygın öğrenme, grup tartışmaları, rol oynamalar vb. yoluyla ENABLE programına ve uygulama kılavuzlarına pratik bir giriş yapmaktır.